התחרות ההיסטורית בין חברת AMD לחברת Intel דוחפת את שוק המעבדים קדימה כבר כמה עשורים. בהתחלה, מאזן הכוחות היה ברור. אינטל הגדולה מובילה את השוק ו-AMD מנסה לתת אלטרנטיבה זולה יותר. בתחילת שנות האלפיים, אחרי שנים שבהן אינטל הפכה להיות טובה בעיקר בלהכריח את המשתמשים שלה לקנות מחשב חדש בכל פעם שהם מוצאים פלטפורמה חדשה אשר לא הציעה מספיק, הצליחה AMD סוף סוף להרעיד את השוק עם סדרת ה-Athlon XP שלה.
כאנשי מקצוע אשר מספקים שירות לשוק רעב-לביצועים, קפצנו על הפלטפורמה החדשה של AMD בשמחה. קיפאון ארוך הסתיים עם קפיצת ביצועים משמעותית – משנת משחק ממש. בשנים ההם אימצנו לחלוטין את AMD ומכרנו אך ורק מערכות אשר היו מבוססות על מעבדי ה-Athlon. עזבנו את "הקבוצה הכחולה" והצטרפנו לקבוצה האדומה – כמו שכינו אותן.
התשובה של אינטל איחרה לבוא. לקח לענקית כמה שנים טובות, שנים בהן AMD עשתה רכישות משמעותיות ומיצבה את עצמה גם כמעצמה בתחום המאיצים הגרפיים. כשאינטל סוף סוף הייתה מוכנה היא הכריזה על סדרת ה- Core. זו הסדרה שהחליפה את הפנטיום - אחד המותגים החזקים שהיו אי פעם בעולם המחשוב, מותג אשר הפך לשם נרדף לאינטל.
מעבדי ה- Core הציגו יתרון ברור בביצועים על פני הפלטפורמה של AMD, ובכל פעם ש-AMD ניסו לחזור למשחק הייתה ל-Intel תשובה. הקבוצה הכחולה הובילה את שוק המעבדים בעשור האחרון בזמן ש-AMD לא מצליחה להציג פריצת דרך משמעותית, על אף ניסיונות רבים. כל זה עד עכשיו...
כבר ב-2016 התחלנו לראות חזרה לפורמה מצד ה"אדומים", כשהוציאו את מעבדי ה-Ryzen הראשונים. זה עוד לא היה שם, אבל זה היה קרוב. עכשיו, אחרי ארבע שנים של פיתוח והבשלה, הפלטפורמה של AMD חזרה סוף סוף להיות תחרותית באמת. מעבדי ה-Ryzen מציגים היום ביצועים טובים יותר מאלה של אינטל אם משווים אותם ראש בראש, עלות מול תועלת.
המפלצת האדומה הגיעה והיא לא הולכת לשום מקום בינתיים. האם נראה שוב הטיה ארוכת טווח במאזן הכוחות בין החברות או שמא לאינטל כבר יש תשובה מוכנה בשרוול? בכל מקרה – אתם מרוויחים.
מעבד: AMD Ryzen Threadripper 3970X מעבד בעל 32 ליבות (הדמיה של 64), עם זיכרון מטמון של 16 מגה בייט L2 ו- 128 מגה בייט L3 במהירות שעון התחלתית של 3.7 גיגה הרץ, המעבד מסוגל להגיע עד 4.5 גיגה הרץ בעומס.
קירור: Silent Variable Speed CPU Cooler מאוורר שקט בעל מהירות סיבוב משתנה. המאוורר מותקן על בולמי זעזועים כדי להפחית תופעות של רעד בתוך המארז וגוף הקירור מכיל צינוריות נחושת כדי להבטיח העברת חום אופטימלית.
לוח אם: AMD Chipset TRX40 לוח האם מבוסס על מערכת השבבים TRX40 של AMD. ללוח ארבעה חיבורי SATA3, שני חיבורי M.2 לחיבור דיסקים SSD מתקדמים עם גוף קירור פאסיבי יעודי שנועד לשמור על הדיסקים קרירים גם בעבודה מאומצת, ארבעה חיבורי USB 3.1, חיבור USB-C 3.2 Gen 2 וחיבור USB Type-A 3.2 Gen 2. כמו כן לוח האם מגיע עם ממשק WiFi-6 וממשק Bluetooth 5.0 מובנים
זיכרון: 64GB (4*16GB) Dual-DDR4 הזיכרונות עובדים במהירות של 3200 מגה הרץ. הקריאה והכתיבה מתבצעות מארבעת המודולים בו-זמנית.
כ.מסך: Passive Cooling HDMI/DVI עצמאי כרטיס מסך איכותי ועצמאי בעל גופי קירור פסיביים. הכרטיס מאפשר עבודה עם 2 מסכים בו-זמנית. לכרטיס שני חיבורי מסך, אחד DVI והשני HDMI.
דיסק מערכת: 1TB M.2 PCI-E X4 SSD דיסק פלאש המיועד למערכת ההפעלה, קובץ ההחלפה והתוכנות. הדיסק מחובר בממשק PCI-E X4 המאפשר מהירויות קריאה/כתיבה מהירות ביותר.
דיסק נתונים: 500GB M.2 PCI-E X4 SSD דיסק פלאש המיועד לאכסון הפרוייקטים והקבצים האישיים שלכם. הדיסק מחובר בממשק PCI-E X4 המאפשר מהירויות קריאה/כתיבה מהירות ביותר
מארז: ATX מארז מושתק, המגיע עם פילטרים לאבק ומצויד בבולמי זעזועים לדיסקים הקשיחים וחומר בידוד אקוסטי על הדפנות. (התמונה להמחשה בלבד).
ספק כוח: Active PFC 80 Plus ספק כוח שקט, מיוצב ואיכותי העומד בתקן נצילות 80 פלוס המחמיר.
ממשק אלחוטי Intel WiFi 6
ממשק Bluetooth 5.0
אחריות במעבדת אודיולאב.
תמיכה טכנית לכל החיים.
המחירים כוללים מע"מ.
ניתן לשלם עד 24 תשלומים בכרטיס אשראי.
תוספות מומלצות: אופטימיזציה לאודיו + גיבוי בתוספת של 450 ש"ח שדרוג זיכרון ל-128 גיגה בתוספת של 2190 ש"ח
VIDEO